luni, 23 noiembrie 2015

Acum patru ani juca in liga a cincea. A egalat recordul lui Van Nistelrooy

Leicester City este surpriza sezonului în Premier League, formația antrenată de Claudio Ranieri fiind lider, după 12 runde. Unul dintre argumentele acestei ascensiuni este Jamie Vardy, atacantul care acum patru ani juca în liga a cinea engleză, iar sâmbătă a egalat recordul lui Ruud Van Nistelrooy.
În vârstă de 28 de ani, Vardy a înscris sâmbătă un gol în victoria echipei sale, Leicester, 3-0, pe terenul lui Newcastle. Astfel, a egalat performanța pe care fostul atacant al lui Manchester United o deține, aceea de a fi marcat în zece partide consecutive de Premier League. Vardy a înscris 13 goluri în 12 runde în acest sezon, marcând în fiecare etapă din runda a treia încoace, după ce primul gol l-a reușit în primul meci al sezonului.

Golgheterul campionatului englez a ratat ultimele două amicale ale naționalei din cauza unei accidentări la inghinali, dar a apărut miraculos pe teren sâmbătă și a deschis scorul pentru Leicester pe St. James Park, în minutul 45+1. A povestit apoi care a fost secretul revenirii sale rapide, după accidentare.
“Camera de crioterapie te îngheață, dar te ajută la recuperare. Am fost foarte aproape să nu joc, dar fizioterapeuții au fost fantastici. Cred că nici cele mai sclipitoare creiere din lume n-ar înțelege numele chestiilor pe care le-au făcut, dar au lucrat cu mine constant toată săptămâna.”, a spus Vardy, care în vara lui 2012 promova cu Fleetwood Town din liga a cincea engleză, apoi se transfera la Leicester.

Fotbalistul a povestit și cum a pregătit meciul cu Newcastle alături de Claudio Ranieri: “În timpul săptămânii am analizat modurile în care pot ajunge în cele mai bune poziții. Ne-am concentrat la felul cum sunt fundașii adverși, dacă obișnuiesc să intre să deposedeze, apoi tot ce am analizat am pus sâmbătă în practică și a funcționat.”

La rândul său, managerul Italian a avut numai cuvinte de laudă la adresa lui Vardy: “Batistuta a marcat și el 11 goluri în 11 meciuri consecutive pentru mine, la Fiorentina. E cea mai bună serie a unui jucător pe care l-am antrenat. Sper că Vardy poate să o depășească. E uimitor că putem să vorbim despre Jamie în aceeași frază cu Batistuta. Și e ciudat dacă ne gândim că acum patru ani el nu era profesionist.”

sursa digisport.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu